Det var i förra veckan som det blev känt att Stockholms stad kan ha blivit svindlad på omkring 28 miljoner kronor genom falska fakturor vid renoveringen av Söderledstunneln. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
STOCKHOLM

Tjänsteman får sparken efter svindlerihärva

Falska fakturor - för 28 miljoner
0:41 min

Den tjänsteman på trafikkontoret i Stockholm som misstänks vara inblandad i en svindlerihärva i samband med renoveringen av Söderledstunneln har fått sparken.

Det var i juni som Skatteverket upptäckte att Stockholms stad fått falska och uppblåsta fakturor för närmare 28 miljoner kronor för ombyggnaden av Söderledstunneln.

Två företagare är misstänkta för grovt bedrägeri och skattebrott. I samband med att svindleriet upptäcktes stängdes Trafikkontorets projektledare för tunnelreparationen först av från sitt jobb och i fredags blev han uppsagd.

Enligt Per Anders Hedkvist på Trafikkontoret har mannen brutit mot anställningsavtalet genom illojalitet mot arbetsgivaren. Trafikkontoret kommer att få tillbaka pengarna de lurats på och ska nu se över sina rutiner för utbetalningar av fakturor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".