enligt tillverkaren är det här ett problem som bara finns i Stockholm. Arkivfoto: Hasse Holmberg / SCANPIX.
STOCKHOLM

SL i krismöte efter skador i t-banespärrar

"Måste ta reda på vad som brister i Stockholm"
1:10 min

De senaste två åren har nästan 230 personer skadat sig i spärrarna i tunnelbanan. Nu har SL tröttnat och har kallat till ett möte om hur utvecklingen ska kunna vändas.

Men enligt tillverkaren är det är ett problem som bara finns i Stockholm, säger Thomas Silvander, intäktsansvarig på SL.

– De uppgifter vi får är att det här är ett Stockholmsproblem att människor gör sig illa i spärrana. Det är de uppgifter vi får. Och om de stämmer så måste vi ta reda på vad det är som brister i Stockholm.

Det vara det sättet som stockholmarna passerar spärrarna då?

– Nej jag tycker inte det. Spärrana ska ju ha en sådan funktion så att SL:s resenärer kommer igenom på ett  tryggt och bra sätt.

Kan ni lova en förändring?

– Det kan vi definitivt göra. Nu kommer vi att titta på både kort och lång sikt. Vad kan vi göra på kort sikt, kan vi ordna med inställningarna så att det blir bättre och kan leverantören göra något för att förhindra de här incidenterna, säger Thomas Silvander.

36 personskador

Första halvåret 2012 rapporterades 36 personskador i tunnelbanespärrarna till MTR. Totalt har 227 personskador rapporterats de senaste två åren.

Källa: MTR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".