Arkivfoto: Yvonne Åsell /SvD /Scanpix.
SKARPNÄCK

Insamling till förmån för de branddrabbade

0:43 min

Nu öppnar föreningen Sputnik i Skarpnäck sin lokal Mötesplats Skarpnäck för att ta emot kläder, leksaker och hygienartiklar till förmån för de som nu står bostadslösa efter branden på Flyghamnsgatan i Skarpnäck igår.

Det är fortfarande oklart hur lång tid det kommer att ta innan de boende kan återvända till sina hem. Och för de som saknade hemförsäkring är det förstås extra svårt nu.

Några som snabbt engagerat sig för att hjälpa de nu bostadslösa är föreningen Sputnik i Skarpnäck,  som nu startar en insamling. Det berättar Linda Ekenberger.

--Insamlingen går till så att man kommer till Sputnik på Fallskärmsgatan 22 i Skarpnäck och lämnar sina saker från klockan 10 idag. De boende kommer att få gå in i sina lägenheter idag, en kort stund och hämta saker. Men dock inga kläder och det var många som inte hann få med sig någonting. Så vi tar emot kläder, leksaker och hygienartiklar.

Linda Ekenberger berättar att de även tänker ha en bemannad plats i lokalen dit man kan komma och tala om vad man behöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista