1 av 2
Poliser och brandmän inspekterar tåget efter branden på Stockholms Central. Foto: Scanpix
2 av 2
Resenärerna samlades i ankomsthallen efter att perrongerna utryms. Foto: Scanpix
Stockholm

Tågbrand orsakade kaos på Centralstationen

0:41 min

Det blev kaos i tågtrafiken runt Stockholm i eftermiddags efter att en brand utbrutit på ett X2000-tåg. Trafiken stoppades helt under någon timme, men ingen människa kom till skada, säger Tobias Johansson, pressinformatör på SJ.

– Det var ett tåg från Göteborg som kom fram till Stockholms Central, och efter att alla kunder hade lämnat tåget uppstod det rökutveckling.

De passagerare som kom till Stockholms central i eftermiddags möttes av poliser, brandmän, slangar och en frän röklukt. Och enligt brandförsvaret var det en fullt utvecklad brand i två vagnar som spred röken.

Samtliga perronger fick utrymmas och många passagerare drabbades. En av dem var Annsofi Turtola, på väg hem till Karlstad från Gällivare.

– Vi är väl lite sena, inte alltför mycket, men det är lite dålig information. Tur att man har anhöriga hemma som kan tala om vad som hänt.

Och nu står ni här många människor och tittar på tavlan över preliminära avgångstider, hur går tankarna?

– Jag har ju anhöriga som ska hämta i Karlstad, och jag vill inte att de ska behöva vänta i onödan, men jag har ingen information att lämna om när vi kommer iväg.

Är det så att man är beredd på problem när man åker tåg nuförtiden?

– Ja, precis, vi åkte i tisdags kväll till Gällivare och så hemåt igår, och allt har fungerat perfekt, vi har varit jätteförvånande, det är inte ofta man får höra att tåget har varit i tid! Men så hände det här nu på sista sträckan.

Vid tretiden kom trafiken igång igen, men minst 20 tåg har drabbats av upp till två timmars försening.

SJ ser allvarligt på det inträffade och kommer att utreda händelsen noggrannt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista