Foto: Bror Persson / Scanpix.
Basketligan

Nyströms miss gav LF Basket segern

LF Baskets Christopher Ryan: ”Riktigt skönt att vi vann till slut”
3:14 min

Solnas Jim Nyström hade chansen att skjuta segern till hemmalaget, men missade och i stället vann LF från Luleå måndagskvällens enda basketligamatch.

– Jag försökte gå på korgen och sedan satt den, riktigt skönt, säger LF Baskets matchhjälte Christopher Ryan till Radiosporten.

Det var han som satte matchens sista poäng i det dramatiska slutskedet.

LF Basket såg annars ut att springa hem segern. Ledning med runt 20 poäng en bra bit in i tredje perioden och 13 poäng upp med dryga fem minuter kvar att spela i bortamatchen i Solnahallen.

Då vaknade Vikings.

Och den mäktiga upphämtningen (30-12 i sista perioden) var på vippen att lyckas, men i matchens absolut sista sekund missade Solnas Jim Nyström trepoängsskottet som hade gett 90-89.

I stället vann LF med 89-87.

– Det känns tufft såklart. Det kostade mycket energi på slutet när vi gör en fantastisk upphämtning. Det är fjärde matchen som vi torskar på kort tid, det är tungt, säger Solnas Mats Levin till Radiosporten.

Båda lagen parkerar i mitten av en haltande tabell.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".