FISKE

Stockholm kan få sin egen feskekôrka

1:02 min

Färskare och billigare fisk i grytan? I framtiden kan vi kanske köpa fisk direkt från fiskare i Mälarregionen. Istället för att fisken, som idag, transporteras till Göteborg och sedan vänder.

Länsstyrelsen har kommit fram till att det är fullt möjligt med en lokal fiskemarknad i Stockholm och nu tar fiskarna över arbetet att göra en fiskemarknad verklig.

Men Anders Jansson, fiskare från Ornö i Stockholms södra skärgård, tror inte på en fiskemarknad i centrala Stockholm.

– Jag skulle välja Johanneshovstrakterna. Inte precis inne i city. Det ska gå att kunna komma dit med allmänna kommunikationer och med bil. Vi ska ju dessutom kunna frakta fisk, säger han.

Anders Jansson är en av 80 fiskare som är intresserade av att sälja fisk över disk.

När kan detta bli verklighet?

– Vi hoppas kunna få till det här på ett par års sikt. Vi har ett stort jobb framför oss men vi är jätteglada över det som Länsstyrelsen hittills har stått för.

US | Vad tycker du? Kommentera i artikeln.

"Tror inte heller på en lokalisering i innerstan, men Johanneshovstrakten? Slakthusområdet ska ju flyttas för att ge plats åt nya bostäder"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista