Friends Arena. Foto: Friends Arena.
solna

Skadegörelse efter matchen i Råsunda

Över 200 poliser på plats
1:25 min

AIK spelade på Råsunda i Solna på torsdagskvällen samtidigt som Swedish House Mafia höll en utsåld konsert på Friends Arena i närheten. En stor polisstyrka var inkallad och fortsatte bevakningen under natten. Trots det dröjde sig supportrar kvar på Råsunda och slog sönder inredningen.

Polisen behåller den stora bevakningen tills alla supportrar åkt hem.

– Några supportrar är kvar men läget är lugnt och det är inget bråk. Problemet är att de plan de italienska supportrarna åker med går ganska sent, så de blir kvar i staden ett tag till, sade Lars Byström, Stockholmspolisens informationsansvarige för insatsen, en halvtimma efter det att matchen AIK-Napoli samt konserten var slut.

– Från Friends-arenan har det gått lite trögt med tanke på logistiken, men i stort sett flutit på, tillägger Lars Byström.

Men vid midnatt uppstod en del oroligheter kring Råsunda Norra, och fotbollsfans som dröjt sig kvar slog sönder inredning. Anmälningar om grov skadegörelse och skadegörelse upprättades, och flera personer omhändertogs av polisen, enligt TT.

Tidigare under kvällen omhändertogs 17 supportrar på väg till Råsunda, efter bråk i City.

Friends-arenan var tömd drygt en halv timma efter midnatt.

Enligt polisens beräkningar drog de bägge evenemangen cirka 50 000 människor till området. Oron för trafikkaos var stor före evenemangen, och SL satte in extratrafik för att klara anstormningen.

Över 200 poliser fanns i Solna på kvällen och notan för den insatsen får arrangörerna stå för. Den kommer att landa på 1,2 miljoner kronor.

P4 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".