Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell är Swedish House Mafia.Foto:Brian Lindensmith/AP Images/Scanpix
Swedish House Mafia

SHM-medlem började sin DJ-bana i Bergshamra

"Märkte tidigt att han hade talang för att hålla på med musik"
1:16 min

Ikväll är det den första av tre utsålda konserter med Swedish House Mafia på Friends Arena i Solna. Vi har besökt fritidsgården Q-lan i Bergshamra där Sebastian Ingrosso, en medlemmarna tog sina första stapplande DJ-steg.

– Han var här och höll på ganska mycket med musik, redan som ung kille. Han var här och använde vår DJ-utrustning och satt i vår studio helt enkelt, säger Mathias Johansson, fritidsledare på fritidsgården Q-lan i Bergshamra.

Alla pratar om Swedish House Mafia just nu. Bandet är ute på sin avskedsturné och nu väntar tre spelningar på hemmaplan. Över 100.000 personer kommer titta på dem under deras tre spelningar på Friends Arena.

Två av medlemmarna är från Solna och en av dem, Sebastian Ingrosso började sin bana som DJ på den lokala fritidsgården i Bergshamra.

Frågan är om det redan då fanns något som tydde på att han senare, tillsammans med två kamrater skulle fylla nationalarenan tre gånger om.

– Man tänkte väl inte riktigt så, men man märkte ju väldigt tidigt att han hade en talang och fallenhet för att hålla på med musik. Och att det var viktigt för honom och att det var hans grej här i livet, det märkte man väldigt tidigt, säger fritidsledaren Mathias Johansson.

Hur går snacket hos dem som går i mellanstadiet och högstadiet nu, vad säger de om Swedish House Mafia?

– De är ju väldigt stora för våra ungdomar. Vi har DJ-kurser här på kvällarna och de är välfyllda. Och jag tror att Swedish House Mafia och inte minst Sebastian har stor del i att det är så populärt att hålla på med DJ just nu, de är stora förebilder för våra unga, säger fritidsledaren Mathias Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".