Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell är Swedish House Mafia.
MUSIKPLATS

Axwell om framgången med Swedish House Mafia: "Vi hade ingen plan, vi hängde bara"

Swedish House Mafia möter just nu hemmapubliken i Friends Arena och samtidigt som fler än någonsin pratar om trion i Sverige planerar Steve Angelo, Sebastian Ingrosso och Axwell att avsluta framgångssagan.

Efter den pågående avskedsturnén som tar trion över hela världen går de vidare med egna soloprojekt. I Musikplats Stockholm sändes på fredagen en exklusiv intervju som Sveriges Radios Jenny Seth fick med Axwell tidigare i år då han bland annat berättade om inspelningen av genombrottslåten "One".

Axwell, eller Axel Hedfors som han egentligern heter, föddes i Lund 1977. 2003 flyttade han till Stockholm och det var här Swedish House Mafia kom att formas.

"Jag kom hit och träffade Sebbe och Steve, vi hängde och hade samma intresse. Vi hade ingen seriös plan utan vi halkade bara in i det som blev Swedish House Mafia", säger Axwell i intervjun.

I intervjun berättar Axwell om hur framgången kom krypande och svarar på vad Swedish House Mafia betytt för utvecklingen av dansmusiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".