1 av 4
Ulf Elfving har presenterat Sommarpratarna i radio sedan 2001. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio.
2 av 4
Här tillsammans med Carolina Norén, för programmet Badrumssångarna, som sänds i P2 i julhelgen 2012. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio.
3 av 4
Ulf Elfving och producenten Lars Gurell 1972. Foto: SVT Bild..
4 av 4
Ulf Elfving den yngre får också vara med och fira när Svensktoppen fyller 50 år. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
ELFVING 70 ÅR

SR-legendaren fyller 70 år idag!

1:31 min

I 47 år har Ulf Elfving gjort oss sällskap i radion. Han har överrösts med priser och har blivit något av en radiolegendar. Idag fyller han 70 år.

Tonårskväll, Upp till tretton, Efter Tre och Elfving möter är några av de program vi förknippar med Ulf Elfving. I dag jobbar han bland annat med programmen Elfving hälsar på och Stockholm I dag.

Vad är det som driver dig? För när man jobbar med dig och kommer till en svår nöt, så säger du alltid att ”jag löser det…”.

– Nej men det är ju så vansinnigt kul och det är just när det bränner till och när det är lite press som det är roligast.

I Efter Tre stod ju stora namn på kö för att få komma till dig och avslöja sin hemligheter, hur gick det till?

– De stod nog inte på kö, vi fick jobba hårt. Det kan ju ta flera år innan någon vill ställa upp, men de flesta brukar komma förr eller senare. De flesta människor har ju ett behov av att prata och vill prata om sig själva och det har man hjälp av som intervjuare.

Hur firar du din födelsedag?

– Jag ska vara med i en jury och dela ut något designpris, sedan ska vi ut på krogen familjen och jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista