Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Foto: Scanpix.
Stockholm

Man skottskadad i centrala Stockholm

En 26-årig man har anhållits misstänkt för att ha skjutit en 27-årig man utanför en butik vid Odenplan i går kväll. 27-åringen fick livshotande skador.

Larmet kom vid 21.30-tiden på tisdagskvällen efter att personer i området hört ljud som beskrevs som skott. Vittnen har hört tre skott, rapporterar flera medier.

Mannen var vid medvetande när polis och ambulans anlände. Han fördes till sjukhus med skottskador i huvudet och överkroppen, enligt polisen.  Han kommer att höras så snart det är möjligt.

– Vi är i början av en förundersökning om försök till mord, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Polisen sökte till en början efter en eller flera gärningsmän. I jakten på misstänkta beslutades att under en kvart inte låta några tunnelbanetåg stanna vid Odenplan, men sökandet vid perrongen var resultatlöst.

Skjutningen har, enligt polisen, inget samband med skjutningen i Botkyrka under tisdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista