-Riv inte Sollentunavallen tycker föräldrar och rektor

Ett antal Sollentunabor kritiserar nu Sollentuna kommuns planer på att riva idrottsanläggningen Sollentunavallen i centrala Sollentuna.

Gösta Wilmenius är rektor vid Sofielundsskolan, och han är kritisk till planerna:

-Jag tycker inte att det här är genomtänkt. Det verkar vara mycket pengar som styr, och lite förnuft. Kanske vi ska tänka på våra barn, ungdomar och idrotten.

Sollentunavallen är tillgänglig för barn och ungdomar som går på Sofielundsskolan och Johanssons skola. Men om planerna att riva den går igenom kommer det att bli rätt trassligt för barnen, säger rektorn Gösta Wilmenius.

Sportaktiviteterna kommer då att flyttas till ett sportfält i Edsberg som ligger några kilometer bort, och alla föräldrar kan inte skjutsa sina barn.

Där Sollentunavallen ligger idag ska ett stort bostadsområde byggas. Och då blir det ett problem till säger Asbjörn Austlid, ordförande i Sofielundsskolans föräldraförening:

-Det är trafiksituationen. Om man ska då bygga 650 lägenheter här är det planerat att huvudinfarten kommer från Sollentunavägen, precis vid Sofielundsskolan.

Kommunalrådet och folkpartisten Lennart Gabrielsson försvarar bostadsplanerna så här:

-Sollentunavallen är nersliten och behöver stora investeringar. Antingen vi tar pengar ifrån skattekollektivet för att göra förändringarna eller så låter vi människor att bo i detta område, vilket generar pengar som kan användas för att bygga upp en ny idrottssatsning.

Före sommaren ska det vara klart om Sollentunavallen kommer att rivas och ersättas med bostäder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista