Frölunda - AIK 5-3

AIK får jaga vidare efter slutspelsplats

3:19 min

Frölunda säkrade en plats i slutspelet, och hjälpte samtidigt Brynäs i streckstriden. AIK är fortfarande fem poäng bakom Brynäs, efter Frölundas seger med 5-3 i Frölundaborg, och får jaga vidare.

Radiosportens Christian Olsson utser lagens lirare:
Frölunda: Julius Hudacek
AIK: Nicklas Jensen

AIK spelade för en plats i slutspelet.

Frölunda spelade för sin borg. De var hemma "på riktigt". Sedan några år tillbaka tränar laget till vardags i Frölundaborg, i västra Göteborg. När Scandinavium är upptaget av friidrotts-EM, har denna trånga, något omoderna ishall, med mycket hockeykänsla, åter blivit matcharena i elitserien.

Frölundas första period var imponerande. Laget hade energi och beslutsamhet på en nivå man sällan visat denna säsong. Det stod 2-0 efter sju minuter, 3-0 i paus.

Men AIK var inte dåligt, och kom tillbaka. Efter 5-2 i mitten av andra perioden bytte gästerna målvakt. Daniel Larsson gick ut, Alexander Hamberg kom in. Tio sekunder före andra pausen bjöds AIK på en ny reducering, när Niclas Jensen lite för enkelt fick göra 3-5 ur dålig vinkel.

Fem mål var ändå riktigt bra så långt för Frölunda, som bara gjort ett mål per match i de två senaste på hemmaplan, och inte tagit en trepoängare hemma sedan före nyår (!).

Tredje perioden blev lika intensiv som de tidigare, men mållös.

– En bra vinst att få. Vi har inte spelat så bra på sistone, och att säkra slutspelet var väldigt skönt. Nu kan vi glömma allt tidigare och satsa mot slutspelet, summerar Frölundas Niklas Lasu för Radiosporten.