STOCKHOLM 2013-02-25 Djurgårdens Mattias Guter under matchen i hockeyallsvenskan mellan Djurgårdens IF och Tingsryds AIF på Hovet i Stockholm på måndagen Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX.
hockeyallsvenskan

Guter gav nytt liv åt Djurgårdens kvalseriedröm

Med två mål och ett assist såg Mattias Guter till att Djurgården hemmabesegrade Tingsryd med 3-0 och tog tre viktiga poäng i jakten på tabelltrean Västerås.

Fjärdeplacerade Djurgården har nu tre poäng upp till Västerås och den tredje och sista direktkvalificerande platsen till kvalserien. Stockholmarna har dock en match mer spelad.

Måndagskvällens 3-0-seger över Tingsryd ska i mångt och mycket tillskrivas Mattias Guter, som sköt både 1-0 och 2-0 samt assisterade till Alexander Wennbergs matchavgörande 3-0-mål i slutet av den andra perioden.

På tisdagskvällen har Västerås chansen att åter utöka försprånget ner till Djurgården till sex poäng. Då krävs seger hemma mot Asplöven.

Det mesta talar ändå för att Västerås tar tredjeplatsen och att mesta mästarna Djurgården går en oviss play off-serie till mötes.

Hockeyallsvenskans 52:a och sista omgång spelas lördag 2 mars.


Så spelas play off till kvalserien:

Fyran, femman, sexan och sjuan i hockeyallsvenskan gör upp om den sjätte och sista kvalserieplatsen enligt följande:

Tabellfyran tilldelas fyra poäng, tabellfemman får tre, tabellsexan två och tabellsjuan en poäng.

Därefter möts lagen hemma/borta i sammanlagt sex omgångar. Det lag som vinner play off-serien spelar sedan i kvalserien till elitserien.

Fråga

Matchfakta: Dif-Taif

Djurgården-Tingsryd 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Andra perioden: 1-0 (2.16) Mattias Guter (Christian Eklund, Philip Holm), 2-0 (14.54) Mattias Guter (Erik Gustafsson, Alexander Wennberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-0 (18.27) Alexander Wennberg (Mattias Guter).

Skott: 36-24 (7-10, 17-12, 12-2).

Utv, Djurgården: 8x2. Tingsryd: 7x2, 1x10.

Domare: Andreas Harnebring, Stockholm.

Publik: 5 512.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista