NORRTÄLJE

Hundägare döms av tingsrätten till böter

7:46 min

Den man, vars hundar attackerade tre ryttare förra året, dömdes idag av Norrtälje tingsrätt till 80 dagsböter för vållande till kroppsskada och brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Det var i april som tre ryttare attackerades av två lösspringade hundar när de var ute på en ridtur i Edsbro i Norrtälje kommun.

Hästarna började skena och två av ryttarna skadades, en av dem attackerades av hundarna när hon hamnade i ett dike. Hon skadades allvarligt när hon blev biten i bland annat ansiktet på armarna och halsen. Hundarna avlivades efter händelsen.

Elin Gränsgärd var den som attackerades. Hon känner ingen hämnd och säger att hon också förstår att hundägaren inte ville detta. Men det är viktigt för henne att känna att det var hans svar. 

– Det känns bra, naturligtvis. Det känns bra att det är viktigt att det ska vara strikt ansvar när något sånt här händer, att det är hundägarens ansvar. Man måste var medveten om vilka skador som hundar kan åstadkomma, fast de är snälla till vardags.