Alltfler tjänstemän Vobbar, enligt Unionen tar arbetsgivaren inte tillräcklig hänsyn till föräldrar som är hemma med sjuka barn. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX.
Arbetsliv

"Vobbning" vanligt i storstäderna

1:21 min

Tre av fyra tjänstemän jobbar när dom är hemma och tar hand om sina sjuka barn, visar fackförbundet Unionens stora "vobba"-undersökning. Det främsta skälet till att man väljer att jobba hemifrån är att många upplever att ingen kan ta över arbetsuppgifterna.

– Många har arbetsuppgifter som måste utföras och det finns ingen att lämna över arbetsuppgifterna till och det finns inte den planeringen eller uttalade ambitionen bland företagen att man ska ta hänsyn till sjuka barn bland föräldrarna på arbetsplatsen, säger Martin Linder är andre vice ordförande för Unionen.

Att vobba innebär att mamman eller pappan jobbar hemifrån samtidigt som dom tar hand om sina sjuka barn. Den främsta orsaken till att man väljer att vobba är att ingen kan ta över arbetsuppgifterna, enligt Unionen. En annan orsak är föräldern känner en lojalitet med sina arbetskamrater som får jobba mer om någon är hemma och tar hand om sina sjuka barn.

Två av fem tjänstemän känner att de inte kan lägga tillräckligt med energi på sitt barn när de vobbar. Enligt Unionen är det också vanligare i storstäderna att föräldrar jobbar samtidigt som dom är hemma och tröstar och snyter sjuka barn.

– Det är vanligare att i storstadsregionerna att man vobbar än vad det är i andra regioner, säger Martin Linder.

Vad beror det på?

– Jag tror helt enkelt det beror på att den typen av arbetsuppgifter och de befattningar som finns i storstadsregionerna är mer orienterade åt att man inte kan vara hemma från jobbet, och det är nog också en större stress och press i storstadsregionerna än i andra delar av landet, säger Martin Linder.

Arbetslivsforskaren Karin Allard tror att den nya tekniken kan vara en förklaring till varför fler väljer att jobba samtidigt som de tar hand om sina sjuka barn.

– Det har ökat flexibiliteten. Det finns en förväntan att man ska kunna jobba hemifrån, vi har e-mail och mobiltelefoner och så vidare. Den här flexibiliteten kan bli till ett krav istället.

– Det finns en slags kultur som gör att många upplever att det här är något man ska göra, säger arbetslivsforskaren Karin Allard.

Vad för det här för konsekvenser i förlängningen?

– Forskning visar att det här är relaterat med stress och utbrändhet, och det är ju inte så konstigt när man inte får ihop det. Men också att man blir missnöjd, både på jobbet och inom familjen. Man har också sett att folk inte är kvar på jobbet, att man byter anställningar och inte har engagemang i arbetet.

Karin Allard tycker att företag och andra arbetsgivare borde sätta mer värde i att kunna låta sina medarbetare vabba.

– Jag tror på att arbetsgivaren har ett ansvar i det här. Jag tycker att det är spännande att höra om arbetsplatser där man värnar om att människor ska kunna jobba och samtidigt kunna ha ett liv utanför.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista