Lotta Mossberg, ny kanalchef på P4 Radio Stockholm. Foto: Stefan Uppström
STOCKHOLM

Ny kanalchef på SR Radio Stockholm

Lotta Mossberg blir ny kanalchef på SR Radio Stockholm med ansvar för P4 Stockholm, P3 Stockholm och Metropol 93,8.

– Det känns spännande att återvända till Radio Stockholm. Det är en helt annan arbetsplats idag, med ett helt annat uppdrag, men det är en fantastisk utmaning, säger Lotta Mossberg som den senaste tiden arbetat som frilansjournalist.
– Nu gäller det ett betydligt större uppdrag som jag går in i med stor ödmjukhet och stora förväntningar, säger Lotta Mossberg som ser fram emot att återvända till public service-radion.

– Jag är glad att ha lyckats knyta Lotta Mossberg till Sveriges Radio igen. Med sina medieerfarenheter, sitt radiokunnande och sin chefskompetens kommer hon att kunna utveckla SR Radio Stockholms medarbetare, kanaler och journalistik ytterligare, säger Kjell Anderstedt, områdeschef för Sveriges Radio i Mälardalen.

Lotta Mossberg efterträder Åsa Paborn som tidigare i år gick över till UR.

Mer om Lotta Mossberg

Efter ekonomi- och journaliststudier på 1970-talet började Lotta sin radiobana på Radio Dalarna, Radio Gotland och Radio Stockholm. Därefter gick hon över till jobb som studioreporter på Ekot, utrikeskorrespondent i Oslo och till TV4 där hon var med om att starta nyhetssändningarna och jobbade sedan under 13 år som nyhetsankare på TV4. Under 2000-talet har hon under sex år varit vd för Täby Galopp. Den senaste tiden har Lotta jobbat som frilansjournalist och även tidvis som redaktör för SVT:s morgonprogram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".