1 av 2
På "Plattan" handlas med heroin öppet, inför Sveriges Radios reporter. Foto: Jenny Groth/Andreas Dybeck.
2 av 2
Klicka för större grafik
KNARKHANDEL

Lättare att få tag på billigt heroin i Stockholm

"Det finns billigare heroin än på länge"
1:35 min

Inte på flera år har utbudet av heroin i Stockholm varit så stort som just nu, och konkurrensen på heroinmarknaden har lett till att priserna dumpas. Sen den första december förra året pågår nu en särskild insats från länskriminalen för att försöka slå ut heroinnätverken berättar insatsledaren Jan Flygar.

I en intern polisrapport från länskriminalens underättelserotel står det att det nu finns citat "en öppen heroinproblematik som under flera år inte existerat i Stockholm. Det finns flera försök till nyrekrytering genom dumpning av priser", står det också i rapporten.

Enligt Jan Flygar så styrs heroinhandeln i Stockholm från Holland. Heroinlangarna är många, men, säger Jan Flygar, så fort vi griper nån så är det snart någon ny langare där i stället.

– Om vi griper någon så kommer det ju andra i deras ställe rätt snart, det gör det. Kanske någon vecka eller några veckor så är de utbytta.

"Krister" har missbrukat heroin till och från i över tjugo år.
– Det finns mer och bättre heroin i stan än på länge och för mig skulle det vara en baggis att komma åt langarna, säger han.

Hur många nummer till olika försäljare skulle du kunna samla på dig om du ville samla på dig kontakter?

– Femtio ungefär. Lätt!

Och du skulle aldrig hjälpa polisen?

– Nej. Det finns ingen anledning. De har inte hjälpt mig, avslutar "Krister".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".