Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
ROSLAGSBANAN

Politisk strid om Roslagsbanan

"Det saknas helt enkelt pengar"
1:30 min

Det har blåst upp till strid kring utbyggnaden av Roslagsbanan. På trafiknämndens möte nästa vecka tänker socialdemokraterna kräva stopp för fler utbyggnader, i första hand satsningen på 10-minuterstrafik.

Socialdemokraterna vill göra stopp och halt och nöja sig med att Roslagsbanetågen går varje kvart. Att satsa på tiominuterstrafik, alltså höja från 4 till 6 tåg i timmen kommer kosta så mycket att det finns risk att en tunnelbaneutbyggnad mellan Mörby och Täby aldrig blir av, menar Erika Ullberg, som är partiets ledamot i trafiknämnden.

Både oppositionen och alliansen är helt överens om att det behövs mer kollektivtrafik i nordostregionen, men i form av tunnelbana eller renoverad Roslagsbana, det är frågan.

Satsar vi på tunnelbana, kanske Roslagsbanan måste läggas ner. Är det det socialdemokaterna vill, undrar trafiklandstingsrådet moderaten Christer G Wennerholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".