Just nu pågår den andra omgången i rättegången mot södertäljenätverket. Här är bilder från när de första förhandlingarna inleddes. Foto: Maria Blomquist /SR.
Stockholm

Utpekad ledare för Södertäljenätverk gripen

En man som anses ha lett det kriminella Södertäljenätverket tidigare har gripits i Spanien, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen misstänks vara inblandad i ett flera hundra kilo stort kokainbeslag som gjordes i Frankrike under 2011, vilket ledde till att en europeisk arresteringsorder utfärdades.

Mannen greps den 5 mars av spansk polis och Frankrike har begärt honom utlämnad. Svensk polis samarbetar med den franska i fallet.

– Det här är naturligtvis mycket goda nyheter, både för polisen och för Södertälje som stad, säger Bo Eliasson vid Rikskriminalpolisen i ett pressmeddelande.

TT

Fakta: Södertäljenätverket

Stockholms tingsrätt har beskrivit Södertäljenätverket som ett kriminellt nätverk, som är hierarkiskt uppbyggt med en stark ledare, och vars huvudsakliga inkomster har kommit från illegal spelverksamhet och utpressning.

I somras dömdes Bernard Khouri, ledaren för nätverket, för mord. Flera andra i nätverket dömdes till mångåriga fängelsestraff, men hela rättegången tas om sedan en nämndeman bedömdes vara jävig i målet. Rättegången pågår nu i Stockholms tingsrätt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".