Oro bland föräldrar och elever då Kungsholmens grundskola ska evakueras inför kommande renovering. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Kungsholmen

Evakuering av grundskola oroar föräldrar

"Informationen har varit noll"
1:27 min

Till hösten ska Kungsholmens grundskola vid Fridhemsplan tömmas på elever. Skolan ska renoveras och få större lokaler, vilket beräknas ta minst tre år. Men ännu fins inget bygglov och var eleverna ska ta vägen är det ingen som kan svara på. Bland elevernas föräldrar växer ilskan mot den usla informationen.

– Det känns fördjävligt ärligt talat. Det här är ju en miljö och en skola där våra barn går, och det är väl egentligen det det handlar om. Oro om våra barn och en oro för hur de ska få det framöver, säger Jan-Eric Rönngren, pappa till tre barn på skolan,

Kungsholmens skola vid Fridhemsplan ska byggas om, utvidgas och få elevantalet i stort sett fördubblat. Det ska ske med början redan till höstterminen i år, är det tänkt. Men något bygglov är inte klart och och framförallt är inget klart kring var de evakuerade eleverna ska ta vägen under tiden.

Informationen såväl från skolans sida som från politikerna i Stadshuset beskrivs som närmast obefintlig, och oroliga föräldrar har samlat ihop en skrivelse och satt upp namnlistor med krav till ansvariga skolpolitiker i Stockholm om att få klara besked.

Jan-Eric Rönngren, pappa till tre barn på Kungsholmens skola har sin uppfattning helt klar:

– Det dumma är ju att allt detta föder är ju att vi blir ilskna och upprörda istället för att ha en diskussion där vi föräldrar kan bli delaktiga, säger han.

Vad händer då med fakta i saken - det riskerar kanske att bli ryktesspridning istället?

– Ja, visst är det så. Ju mindre information vi får ju mer rykten uppstår ju.

I den mån det finns information att ge oss föräldrar så tycker jag att det skulle vara självklart att vi får den så fort som möjligt, säger Jan-Eric Rönngren till P4 Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".