Vallentuna

Våldsam brand i flerfamiljshus

En våldsam brand bröt ut på vinden i ett flerfamiljshus på Murstensvägen i Vallentuna på söndagen. Larmet kom in strax före halv ett och höga lågor slog då upp från taket.

Ingen människa kom till skada. Alla de boende tog sig ut själva och omhändertogs av kommunen, som öppnade en fritidsgård i närheten.

– Det brinner ordentligt på vinden och hela huset riskerar att brinna ner, sa Peter Tistam, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar vid 14-tiden.

Christine Olsson, fotograf på platsen, berättade att ett hundratal personer stod vid avspärrningarna kring den brinnande tvåvåningslängan bestående av åtta lägenheter.

Åtta brandbilar från flera brandstationer arbetade intensivt med att att få branden under kontroll och hindra den från att sprida sig till intilliggande hus.

Vid 16-tiden uppgavs branden vara släckt och huset kunde räddas från att brinna ner till grunden.

Branden ska enligt Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral ha börjat på en balkong.

Kommunen och försäkringsbolag hjälpte till att ordna tillfällig övernattning för de boende i huset.

– Men hur stora skadorna blir får vi se när allt är släckt, sade Emil Jorlin, ledningsförman vid Storstockholms brandförsvar, på söndagseftermiddagen.

Polisen planerar en teknisk undersökning till veckan för att utreda brandorsaken.

P4 Radio Stockholm/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".