Så här ska det se ut när ledningar dras i luftburna kulvertar vid Slussen i Stockholm. Montage: Stockholms stad.
Stockholm

Avspärrningar vid Slussen påverkar

Arbetet inför Nya Slussen börjar
0:46 min

Vid Slussen i Stockholm har man spärrat av för att kunna börja förbereda bygget av Nya Slussen. Det är nya ledningar som ska dras och arbetet ska vara klart till hösten. Avspärrningarna kommer att påverka trafiken.

– Stora delar av Katarinavägen är en betongkonstruktion och när vi senare, som vi planerar nästa år, drar igång med stora bygget av Slussen då behöver dom här ledningarna läggas om och det förbereder vi redan nu.

– Ledningarna går idag nere i marken och vi behöver ta hand om dom och det kommer vi att göra i form av en luftkulvert som kommer att gå upp mellan in- och utfart mellan Katarinagaraget och sedan gå i en luftkulvert, en form av plåtlåda, bort mot övre tunnelbaneentrén och sedan ner i en befintlig tunnel och där kommer de att ligga tills man kan göra nya ledningsdragningar nere i marken och den nybyggda Katarinavägen, säger Andreas Burghauser är projektchef för Slussen åt Stockholms stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".