Påskstrejk i skärgårdstrafiken hotar

Två medlare har utsetts när det gäller konflikten inom skärgårdstrafiken om nya kollektivavtal. Arbetsgivarna har varslat om lockout av Sjöbefälsföreningens medlemmar och Sjöbefälsföreningen har svarat med ett strejkvarsel. Strejk och lockout träder i kraft lagom till påskhelgerna om inte parterna kommer överens innan dess.

Gunnar Samuelsson och Isa Skoog har utsetts av Medlingsinstitutet att medla i tvisten mellan Almega Tjänsteföretagen och Ledarna/Sjöbefälsföreningen gällande nya kollektivavtal för skärgårdstrafiken.

Almega Tjänsteföretagen har varslat om lockout av Sjöbefälsförföreningens medlemmar vid vissa bolag på deras lediga dagar från och med klockan 24:00 den 27 mars. Lockouten utvidgas den 30 mars.

Sjöbefälsföreningen har som svar på dessa stridsåtgärder varslat om strejk på de arbetsdagar som inte omfattas av Almegas lockout.

Strejken träder i kraft vid samma tidpunkt som lockouten och omfattar samma medlemmar, arbetsgivare och avtalsområden som lockouten avser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".