Botkyrka

Polisen spärrade av efter explosion i Alby

Polisens bombtekniker kallades till ett industriområde i Botkyrka kommun efter att en explosion inträffat i en företagslokal på måndagskvällen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats.

– Det ska ha varit en kraftig smäll, vi vet inte vad den berodde på, men den blåste ute en ruta i en frisörsalong på platsen, säger Stefan Olsson vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Explosionen ska ha inträffat vid 22-tiden på måndagskvällen. Strax före midnatt arbetade polisens bombtekniker med att undersöka platsen.

De kunde senare konstatera att någon form av sprängladdning suttit på husets fasad, men att ingenting explosivt fanns kvar efter smällen som krossat flera stora rutor i huset där det finns flera företag.

Det finns inga rapporter om personskador.

– Vad vi vet var det inga människor inne i lokalen vid tiden för explosionen och ingen som har skadats runt omkring, säger Stefan Olsson.

P4 Stockholm-TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".