Alienbutiken intill Skrivarverkstaden i Husby ska vara inspirerande och locka till att börja skriva. Foto: Anders Ohlsson/P4 Stockholm.
Stockholm

Skrivarverkstad ska inspirera barn i Järva

Skrivarverkstaden ska locka barn att börja skriva
4:19 min

Nu ska ungdomar på Järvafältet få hjälp att skriva och uttrycka sig genom det skrivna ordet. Det är den ideella organisationen Berättarministeriet som idag öppnar en skrivarverkstad i Husby i samarbete med Stockholms stad. Alienbutiken intill Skrivarverkstaden är det första barnen möter.

Alienbutiken intill Skrivarverkstaden i Husby är det första barnen möter. Den ska vara inspirerande och locka till att börja skriva.

– Det är här som vi vill öka lusten, öka motivationen, sätta igång fantasin och kreativiteten, säger Reza Sahleh, vid Skrivarverkstaden i Husby.

Verkstäderna ska inspirera barn och unga från områden med hög arbetslöshet att erövra det skrivna ordet.

Berättarministeriet vänder sig till barn och unga mellan 8-18 år i områden med hög arbetslöshet. Den första skrivarverkstad ligger i Södertälje och nu har alltså den andra öppnats i Husby Centrum. Fler skrivarverkstäder planeras att öppnas i Stockholm inom några år.

Berättarministeriet är ett samverkansprojekt mellan kommun, näringsliv och den ideella sektorn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".