Försäljning av jeans i en klädbutik. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Handel

Trögt för handeln med vårkläder i kylan

"Iskyla även innanför dörrarna till butikerna"
1:34 min

Förra året vid den här tiden var det fullt med folk i Stockholms klädbutiker, men annat är det nu. Den långa och kalla vinter har lett till att handeln med vårkläder tvärbromsat. Enligt Yvonne Ingman, vice VD på Svensk Handel är det stor skillnad i försäljning den här våren jämfört med förra.

– Det handlar om flera procentenheter, jag har inte den exakta siffran just nu, men då hade vi en riktigt fin och varm vår och det var skjuss i handeln, till skillnad från nu när det faktiskt är iskyla även innanför dörrarna till butikerna, säger Yvonne Ingman, vice VD på Svensk Handel.

Vad säger handlarna då?

– Handlarna är naturligtvis besvikna, men vädret rår ju ingen över, konstarerar Yvonne Ingman.

– Handeln vill ha tydliga och tidiga säsonger, riktig vinter, riktigt varm vår, riktig sommar och riktig höst,  för handeln arbetar med säsonger. Nu är det mycket kläder och andra varor som inte blir sålda för att det är så här kallt och ruggigt, fortsätter Yvonne Ingman, vice VD på Svensk Handel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".