Polisen misstänker att en man mördats på Reimersholme i Stockholm. Foto:Anders Ohlsson/ P4 Sveriges Radio Stockholm
Stockholm

Företagare mördades efter gisslandrama på Reimersholme

Frun till den döde mannen bands fast i väntan på maken
3:36 min

Polisen söker efter minst tre mörkklädda personer som setts i samband med mordet på en man i natt i en lägenhet på Reimersholme i Stockholm. Enligt polisen hölls han och hans fru fastbundna medan gärningsmännen besökte mannens affärslokal på Rosenlundsgatan.

– Vi kommentera aldrig personers identitet i ett sånt här läge men det vi kan bekräfta är att igår kväll vid 18.30-tiden så trängde sig tre män in i en lägenhet på Vindragarvägen på Reimersholme. I lägenheten fanns en kvinna och hon öppnade dörren i tron att det var nån som behövde hjälp. Kvinnan bands fast och efter omkring en och en halv timme kom kvinnans man hem och då blev han också fastbunden, säger Lars Byström, presstalesperson vid Länskriminalpolisen.

– De tre männen ville ha uppgifter om det företag som mannen har på Rosenlundsgatan. Efter att ha fått vissa uppgifter så försvinner två av männen förmodligen till Rosenlundsgatan.

– Sedan vid halvett-tiden i natt så kommer samtal in till vår länskommunikationscentral och när vi kommer dit så anträffas mannen avliden i lägenheten och det har inletts en förundersökning om mord.

Det rör sig om ett rånmord?

– I nuläget är det inte konstaterat om man kommit över någonting. Våra tekniker jobbar på bägge platserna nu.

Ni vet inte om männen varit inne i smyckesbutiken?

– Våra tekniker jobbar på det men det är för tidigt att uttala sig vad som gjorts på Rosenlundsgatan. Vi jobbar för fullt med att fånga upp vittnesuppgifter och med inre spaning, säger Lars Byström, presstalesperson vid Länskriminalpolisen.

Polisen söker efter minst tre mörkt klädda personer som setts i samband med mordet. Personerna är i 25-årsåldern och mellan 170-180 centimeter långa, enligt polisen.

Männen bar mörka kläder och polisen vill komma i kontakt med vittnen som sett de misstänkta på Reimersholme eller Rosenlundsgatan, mellan 18.30 och 00.30. Uppgifter lämnas till polisen på 114 14

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".