Folkungagatan i mars 2013. Foto: Erik Andersson/Sveriges Radio
TRAFIK

Stök i trafiken på Södermalm efter påsk

Ombyggnaderna klara 2014
1:17 min

Det kan bli stökigt i trafiken på delar av Södermalm efter påskhelgen och ett helt år framåt. Anledningen är att ett antal större gatuarbeten i östra delen av Folkungagatan påbörjas och kommer påtagligen att påverka både boende och trafiken i området.

Husen längs gatan utsätts för kraftiga vibrationer och det stör så mycket att gatan nu ska förstärkas.

– Vi kommer att bygga om gatan och förstärka den, säger Mats Freij, pressansvarig på Trafikkontoret för Stockholm stad.

Det är ett omfattande arbete som Trafikkontoret räknar med ska vara färdigt våren 2014.

Ett kvarter öster om Renstiernas gata kommer att vara avstängt för trafik. Bilar och bussar kommer att ledas om till gator söder om Folkungagatan, där framkomligheten kommer vara begränsad.

– De som bor i området kommer att tycka att det blir mycket trafik, säger Mats Freij, men arbetet är helt nödvändigt, fortsätter han.

Att förstärkningsarbetet börjar nu hänger ihop med att reparationerna av Danviksbron kommer dra ner på trafiken från Nacka och in mot stan.

– Vi kommer att krympa antalet körfält så att det blir svårare att ta sig fram och det kommer att ta längre tid, säger Mats Freij.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".