Åsa Hedenberg och Maria af Klintenberg Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio
Huddinge

Oro för att det inte blir något Vårbyspel i sommar

"Det är kort tid att få ihop en stor summa pengar"
1:50 min

Gatuteaterföreställning i Huddinge har under flera år sponsrats av de kommunala fastighetsbolaget Huge, men i år minskar summan pengar betydligt och teaterchefen för Teater Slava Maria af Klintenberg säger att de måste kämpa hårt för att överleva.

Vårbyspelet är en gatuteaterföreställning som i fyra veckor under sommaren spelas längs gatorna i Vårby i Huddinge. I år planerade teater Slava att sätta upp Rödluvan, men nu växer oron för att det kanske inte blir något Vårbyspel till sommaren.

Sen 2005 har de kommunala fastighetsbolaget Huge sponsrat Vårbyspelet, till en början med 400.000 kronor men som nu minskat till 20.000.

Åsa Hedenberg, VD för Huge fastigheter säger att dom måste fördela sina pengarna till flera verksamheter.

Åsa Hedenberg tror att även om Huge bara sponsrar med 20.000 kronor är Vårbyspelet så pass etablerat att dom klarar av att stå på egna ben Men där håller inte Teaterchefen Maria af klintenberg med som på Teater Slavas hemsida gått ut med ett upprop för att försöka få in pengar snabbt.

Reporter Björn Lindberg
Björn.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".