1 av 6
Olle Ljungström: Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 6
Olle Ljungström 02 Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
3 av 6
Olle Ljungström 03 Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
4 av 6
Olle Ljungström 04 Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
5 av 6
Olle Ljungström 5 Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
6 av 6
Fredrik Eliasson och Olle Ljungström Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Musikplats Stockholm

Succé för Olle Ljungström - konserten i Musikplats Stockholm lockade storpublik

Olle Ljungström fick sitt folkliga genombrott via teveprogrammet "Så mycket bättre" i höstas. Våren 2013 är Ljungström aktuell med ny musik. Under turnén landade han hos oss, på livescenen i Musikplats Stockholm.

 En av låtarna han gjorde var "En apa som liknar dig" som Darin haft en stor hit med efter "Så mycket bättre".

-Alla de där tolkningarna har gjort mig känd igen. Det är kul! Jag blir smickrad över hur bra tolkningarna är och att de fortsätter spela låtarna, sade Olle Ljungström till Fredrik Eliasson på scenen. Sedan drog Olle och musikerna Joel Frisell och Peter Alm igång "apan" i den direktsända konserten.

"Jag och min far", "Norrländska präriens gudinna" och "En apa som liknar dig" är några av Olle Ljunströms låtar som blev jättehittar efter teveprogrammet "Så mycket bättre". Upphovsmannen själv fick också ett folkligt genombrott och nu har Olle Ljungström laddat om hemma i sitt hus på landet i Gräfsnäs i Västergötland. Nu är han aktuell med nytt album och turné.

Hem till Stockholm
Olle Ljungström föddes i Norrtälje kommun 1961 och kom att bli ett namn i musikbranschen med bandet Reeperbahn på 80-talet. Ljungström solodebuterade 1993. När han nu släpper sitt åttonde album i eget namn och beger sig ut på turné så är intresset stort. Efter premiären i Göteborg helgen efter påsk fortsatte Olle till Stockholm för en rad spelningar. Samtidigt passade han på att möta Musikplatsens publik i Radiohuset vid ett direktsänt liveframträdande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".