1 av 2
Stora delar av Nationalstadsparken: OpenStreetMap/CC
2 av 2
På ridtur i Nationalstadsparken. FOTO: BJÖRN LARSSON ASK / SVD / SCANPIX
Nationalstadsparken

Satsning på att rusta upp Nationalstadsparken

"Det räcker väldigt kort"
1:33 min

Runt 100 miljoner kommer att läggas på att rusta upp nationalstadsparken. Satsningen presenteras efter en överenskommelse mellan Trafikverket och Stockholms stad. Det är bygget av Norra Länken som har förenklats och besparingen kommer nu parken till del, berättar Anne Kemmler, Stockholms stads Trafikkontor.

Runt en miljard sparades och byggtiden förkortades när delar av tunneln kunde schaktas ut istället för att byggas underifrån. Det är nu delar av de pengarna som nu läggs för att rusta parken.

Pengarna kan användas till markåtgärder för att ökad tillgänglighet och för att förbättra information, säger Anne Kemmler. Däremot ska de inte användas i den löpande verksamheten, utan tanken är att de ska tillföra något nytt.

Förbundet för ekoparken var delaktiga i förhandlingarna. Att pengarna nu kommer är välkommet, enligt förbundets ordförande Rickard Murray.

Det finns massor med asfalt som ska bort. Det finns massor av skogskötsel som bör göras, entréerna bör förbättras och parken bör bullerskyddas, anser Richard Murray.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".