Stockholm

Renoveringen av Danviksbron börjar på måndag

"Det är redan fullt på alla alternativa vägar"
1:12 min

Imorgon börjar renoveringen av Danviksbron på allvar. Antal öppna körfält begränsas och SLs bussar kommer att prioriteras framör bilarna. Något som väntas ställa till stora problem i trafiken.

Peter Kronborg, trafikkonsult på företaget Movea menar att det svårt att begränsa kaoset eftersom att det inte finns några andra vägar att ta:

- Tar man morgonrusningen t ex så är det ju redan fullt på alla vägar. Kommer det då trafik som vanligtvis åker via Danvikstull så blir det säkert långa köer, säger Peter Kronborg 

Danviksbron är gammal och sliten och måste genomgå ett omfattande renoveringsarbete vilket betyder att det bara kommer att gå två körfält i vardera riktning från och med imorgon till den 27 september.

Busstrafiken på bron kommer att prioriteras vilket innebär att bilarna bara får ett körfält i vardera riktningen. Några alternatvia vägar finns egentligen inte, i alla fall inga som inte betyder långa köer på andra håll.

Det enda sättet att mildra konsekvenserna av reparationsarbetet på Danviksbron är att färre tar bilen:

- Det är samma sak man pratat om länge, fler bör välja buss och tåg framför bilen, säger Peter Kronborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".