Storpublik väntas till den Allsvenska premiären på Friends Arena i eftermiddag. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Storpublik väntas till Friends i eftermiddag

"Det är makalöst att så många köpt biljetter till den här matchen"
3:23 min

I eftermiddag är det dags för den första allsvenska matchen på nya Friends Arena i Solna. Det är AIK som tar emot Södertäljelaget Syrianska. Nästan 45 000 biljetter är sålda.

– Det betyder jättemycket, man pratar ju ofta om allsvenskan som en publikfattig liga och framför allt tror jag att många har hoppats på mer publik på just Stockholmslagens matcher eftersom vi är huvudstaden, vi ska dra mest folk men så har det inte sett ut de senaste åren. Så det är faktiskt ganska makalöst att det är så många som har förhandsbokat biljetter till den här matchen, säger P4 Radio Stockholms sportreporter Jennifer Kucukaslan.

Varför drar den här matchen så mycket folk tror du?

– Jag tror såklart att det handlar lite om nyhetens behag, att många är nyfikna på den nya arenan och ser det här som en perfekt match att testköra den på. Och sen är det ju en viktig match ur ett Stockholmsperspektiv, det är ett länsderby redan i den andra omgången. För många AIK:are tror jag att man ser det som en match som AIK ska gå in och vinna hur lätt som helst utan några problem och det är ju en match då som många vill se live på plats när man tror att det kan bli höga siffror för AIK, säger Jennifer Kucukaslan.

Nyhetens behag säger du, vad ska AIK göra för att fortsätta dra så här mycket folk?

– Spela bra fotboll. Många tippar ju AIK som huvudkandidat till SM-guldet i år och det är klart att kan de mosvara de förväntningarna så kommer folk att vilja se dem, säger Jennifer Kucukaslan.

per.stahre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".