1 av 2
Foto: Jonas Ekströmer /Scanpix.
2 av 2
Jonas Ahnve, pappa och Djurgårdare. Foto Björn Lindberg/ P4 Radio Stockholm
Fotboll

Besvikna åskådare efter publikskandalen

"Mina barn vill inte se fotboll igen"
3:11 min

Ännu en gång blev det publikskandal. Ännu en gång kastade publiken in föremål på planen. Jonas Ahnve tog med dig sina barn till Stadion för att se Djurgården ta emot Mjällby, men fick åka hem efter att matchen bröts.

– Jag frågade min son om han ville se matchen igen om vi kunde göra det, då sa han nej. Han tyckte det var tråkigt, säger Jonas Ahnve som var och såg på matchen med sin åttaåriga son och fyraåriga dotter.

– Det blir inte en glädjens dag, utan tvärtom.

Två personer har gripits av polis efter händelserna under Djurgårdens match mot Mjällby i fotbollsallsvenskan. Matchen fick avbrytas efter att föremål kastades in på plan i samband med Mjällbys 1-0-mål.

– De kunde gripas efter vittnesmål från andra på läktaren. Utpekade av andra supportrar, säger Lars Byström, informationsansvarig på Länskriminalpolisen.

Den som kastade föremålet som träffade en Mjällbyspelare är inte en av de gripna.

Den avbrutna matchen på Stockholms Stadion får huliganutredaren Björn Eriksson att reagera. Han tycker att det är beklagligt att regeringen behandlar hans lagförslag i snigelfart.

– Jag är oerhört förvånad över att politikerna inte har genomfört det jag har lagt fram om kameraövervakning och skärpningen av tillträdesförbudslagen, säger han.

Den nationelle samordnaren lade fram ett delbetänkande för ett år sedan, och den slutliga utredningen för några veckor sedan.

Beslut om straff och eventuellt omspel efter den avbrutna allsvenska fotbollsmatchen mellan Djurgården och Mjällby tas om cirka tio dagar.

Straffskalan är alltifrån böter till spel med stängda läktare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".