Solna

Taxichaufför död efter bråk med kund i natt

Taxichaufför: "Världen går åt fel håll "
2:03 min

En taxichaufför avled i natt efter någon form av bråk med en kund i Bergshamra i Solna. Två män är gripna och åklagare har beslutat inleda en förundersökning om dråp, men det är enligt polisen än så länge oklart vad som orsakat taxichaufförens död.

De båda männen är 27 respektive 24 år gamla. Dessutom har en kvinna hämtats in till förhör. Polisen vill inte uppge av vilken anledning.

Efter nattens dödsfall säger Claes Lövenberg, vd på taxi 020 till P4 radio Stockholm att han är chockad, och han nu försöker få mer information om vad som hänt.

--Alla bilar är utrustade med larm men enligt de första uppgifterna har inget larm kommit in till växeln.

Om larmet hade gått skulle hela händelseförloppet ha filmats, men eftersom bråket verkar ha hänt utanför bilen finns det troligtvis ingen filmupptagning från händelsen.

Claes Lövenberg säger att körningen inte ha gått via växeln utan att föraren måste ha tagit emot kunderna på gatan.

--Vi fick reda på det här via polisen, och skickade genast dit en ansvarig  till Danderyds sjukhus dit taxichauffören förts.

Personalen som arbetar i växeln mår mycket dåligt efter det som hänt och under dagen kommer företaget att erbjuda alla sina anställda krishantering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".