Motocross. Arkivfoto: Johan Nilsson / Scanpix
Stockholm

Motorklubb i Järva hotas när bana ska stängas

1:43 min

Järva motorklubbs verksamhet är återigen hotad. Det är Länsstyrelsen som vill se att banan stängs 2015 - sju år tidigare än vad klubben känt till.

Det är banans placering i ett naturreservat som är problemet - men bristen på lämpliga platser för träning och tävling har fått Stockholms idrottssförbund att reagera. Peter Larsson, är ordförande:

– Just nu är det problematiskt , klubben har fått starka löften om att utöva verksamheten som också är attraktiv för många unga. Idag är det 2013 och tillståndet går ut 2015 om ingen lösning nås och då läggs klubben ned, säger Peter Larsson.

Sedan naturreservatet bildades har det varit problem för verksamheten - men 2007 skrevs ett avtal mellan Stockholms stad och klubben om att få använda banan till 2022.

Det här ogillades av Länsstyrelsen som kortade tiden till 2015 vilket ger klubben problem. Henry Romlin är vice ordförande:

– I dagsläget finns det inga alternativ, det är flera hundra åkare som berörs, säger Henry Romlin

Området blir i framtiden granne med Förbifart Stockholm vilket gör att gränsen för naturreservatet ska flyttas  vilket kan vara en lösning säger Henry Romlin:

- Vi ligger ju bra här. Det man behöver göra är att flytta gränsen för naturreservatet som man ändå ska göra sen, säger Henry Romlin.

Stockholms stad är medveten om problemet  men vill idag inte kommentera situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista