Anhållen 24-åring släppt, åklagare har inget stöd för att den döde taxichauffören utsatts för dödligt våld. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Bergshamra

Anhållen för taxidöd släppt - inte längre misstänkt för mord

Åklagaren "Det finns inget stöd för dödligt våld"
0:43 min

Åklagaren släppte idag den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en taxichaufför i Bergshamra i Solna i onsdags.

Obduktionen av den döde taxichauffören kan inte i sitt preliminära besked ge stöd för att han utsatts för ett dödligt våld. 24-åringen är inte längre skäligen misstänkt för mord eller annat dödligt våld. I nuläget är inga andra personer heller misstänkta för dödsfallet, säger kammaråklagare Sara Nilsson.

– Det preliminära besked vi har fått är att obduktionen inte ger stöd för att det varit fråga om dödligt våld.

Så i nuläget finns det inget som pekar mot att det var mord?

– Nej.

Vad har ni för teorier nu? Har ni avskrivit helt att det rör sig om ett mord?

– Jag har inga teorier utan jag arbetar utifrån att jag är åklagare och då vidtar jag utredningsåtgärder så det är inte avskrivit. Det här ärendet pågår fortfarande. Det är fortfarande en del åtgäder vi ska göra och efter att vi har gjort dom så kommer jag att ta ställning till om vi ska lägga ner den här förundersökningen, säger kammaråklagare Sara Nilsson.

Polisen kommer att hålla fortsatta förhör, arbetar vidare med den tekniska undersökningen och inväntar det slutgiltiga obduktionsprotokollet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".