Lönemodellen för lärare i Stockholms stad skrotas säger skolborgarrådet Lotta Edholm, (FP). Arkivfoto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Stockholm

Stockholm skrotar kritiserat lönesystem för lärare

Stockholm tänker inte längre använde den kritiserade lönemodellen som ger lärare på bra skolor mer i lön och lägre lön till lärare på skolor som lyckas sämre. Till nästa avtalsrörelse skrotas modellen.

Nästa avtalsrörelse kommer Stockholm inte att behålla den kritiserade lönemodellen från i höstas som reglerat löneökningen till lärarna på Stockholms grundskolor utifrån hur bra eleverna lyckats jämfört med deras förutsättningar.

– Det här systemet skickade fel signaler utifrån det att det Utbildningsförvaltningen ville göra var att hitta system där man premierar de riktigt skickliga lärarna i lönekuvertet, men istället så blev det en diskution om skolornas resultat och det var inte riktigt meningen, säger skolborgarrådet Lotta Edholm, (FP).

Hade man inte kunnat förutse det här?

– Det vet jag inte. Jag har ju inte varit involverad i lönesättningen. Jag tycker att politiker ska hålla sig borta från det. Det är ju en fråga för arbetsmarknadens partner att diskutera hur lönesättningen ska gå till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista