1 av 5
Eric Gadd Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 5
Eric Gadd i Musikplats Stockholm Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
3 av 5
Fredrik Eliasson och Eric Gadd i Musikplats Stockholm Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
4 av 5
Eric Gadd Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
5 av 5
Eric Gadd Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
musikplats stockholm

Eric Gadd premiärspelade flera låtar på Musikplats Stockholms scen

Eric Gadd: "En jävligt bra låt"
0:48 min

Den 19 april gästades Fredrik Eliasson av Eric Gadd i vårt populära program, Musikplats Stockholm. Publiken vid radioapparaterna och alla som var på plats fick höra många nya låtar. Under den direktsända konserten spelade givetvis Eric Gadd sin mello-låt "Vi kommer aldrig att förlora". Samtidigt berättade han om hur det var att kliva in i melodifestival-cirkusen. Efter många och långa rep längtade han hem.

Efter många "nej" till Melodifestivalen valde Eric Gadd till slut att vara med i musiktävlingen 2013 med "Vi kommer aldrig att förlora". Låten, som föll ur tävlingen efter Andra chansen, har spelats mycket på radion sedan dess och allt fler upptäcker den "i efterhand". Musikplatsens låtjury pekade på låtens kvalitet i senaste programmet.

-Den var en bagatell för någon månad sedan, men nu sitter den. Vissa kräver några lyssningar innan de växer och det är ofta väldigt skickliga låtskrivare som gör sådana låtar, sade Viktor Petrovski och Josefine Sundström om "Vi kommer aldrig att förlora" när de var med i Musikplats Stockholms jury.

Upphovsmannen själv har hela tiden varit nöjd med låten som också finns med på nya albumet "Fiende eller vän".

-Jag tycker att det är en jävligt bra låt. Vi hade inte Mello i tankarna när vi skrev den, utan låten är en del av den helhet som albumet är. Men "Vi kommer aldrig att förlora" dök ju upp som en kandidat när vi började prata om festivalen, berättade Eric Gadd i Musikplats Stockholm i februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".