David Fridell, kommunikationsansvarig för Stockholm Maraton. Foto: Peder Gustafsson/Sveriges Radio
Attentatet i Boston

Stockholm Marathon ser över säkerhetsrutiner efter dådet i Boston

0:51 min

Efter attentatet i Boston i samband med Boston Marathon igår kväll, följer företrädare för Stockholm Marathon utvecklingen. David Fridell, kommunikationsansvarig för Stockholm Marathon säger att man ser över sina säkerhetsrutiner.

– Första tanken är så klart chock och bestörtning, oavsett om det händer vid ett marathonlopp eller någon annanstans så bli man ju chockad, säger David Fridell, kommunikationsansvarig för Stockholm Marathon.

Vad betyder den här händelsen för säkerhetsarbetet kring Stockholm Marathon?

– Det är klart att ett sådan här sak för upp säkerhetsarbetet ännu högre på agendan. Vi har väl redan haft den väldigt högt, men vi blir påminda om att vi måste vässa våra rutiner och ställa oss ännu mer beredda på allehanda händelser.

Hur jobbar ni med säkerhetsarbetet i vanliga fall kring Stockholm Marathon?

– Vi har ett väldigt nära samarbete med diverse myndigheter runt om i staden; det är polis, trafikledning, ambulanser och kristeam och allt vad det kan vara, säger David Fridell, kommunikationsansvarig för Stockholm Marathon.

– Vi har en träff med dem nästa vecka, inplanerad sedan länge. Och självklart kommer den här frågan vara en viktig del i det, avslutar David Fridell.

21 565 löpare från 82 länder är anmälda till loppet den 1 juni. Det den högsta siffran i loppets historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista