Dagen efter branden på Nibble Gård. FOTO: JOHAN NILSSON / SCANPIX
Södertälje

Polisen: "Nibblebränderna har ett samband"

Polisen har gjort ett genombrott i utredningarna kring bränderna på Nibble Gård i Järna, i Södertälje kommun. Enligt polisen har de fyra män som sitter anhållna misstänka för branden i måndags gjort vissa medgivanden som gör att man också kan koppla dem till den stora branden i mars då 70 kor och kalvar brändes inne.

En av männen greps i måndags och de andra under tisdagen. Männen är mellan 20 och 50 år gamla.

– De fyra är på sannolika skäl misstänkta för ett antal grova mordbränder, bland annat i Södermanland och Järna. Vi kan koppla männen till bränderna på Nibble Gård den 22 mars och 15 april, säger Anders Göransson, spaningschef vid polisen.

Männen kan också komma att kopplas till flera bränder som skett i Södertälje och Stockholm den senaste tiden, enligt Anders Göransson.

– De har gjort medgivanden och förundersökningarna går bra.  

Vilka motiv som ligger bakom bränderna vill polisen inte gå in på.

– Jag hänvisar till förundersökningssekretessen, säger spaningschef Anders Göransson.

Han fortsätter:

– Anledningen till att vi fått tag i de misstänkta är ett riktigt bra kriminalarbete. Det här har vi inte kommit fram till via tips från allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista