Stockholm

Efter kritiken: Veronica Palm sitter kvar

4:47 min

Trots alla turer och intern kritik kring nomineringen av Omar Mustafa till Socialdemokraternas partistyrelse gör Veronica Palm, ordförande i Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt klart att hon sitter kvar.

– Jag har varit ordförande för det här distriktet för oss i några år nu, när det har gått bättre för oss i Stockholm. Vi har spetsat politiken och gett det som Stockholmarna kräver. Det är ett arbete jag vill fortsätta, säger Veronika Palm, som samtidigt har att hantera den kritik som riktats mot henne.

– Det har varit en tung vecka, och det är klart att man drar på sig kritik när man fattar tuffa beslut.

Är det klantigt skött?

– Nej, det är inte klantigt skött. Vi har varit många som har deltagit i den här processen och jag har tagit ansvar både för de nomineringar vi gjorde, men också av avslutningen av processen.

Det var i lördags som Omar Mustafa meddelade att han avgår från partistyrelsen, bara en vecka efter att han valts in, nominerad av Stockholmsdistriktet. Stockholmsdistriktets ordförande Veronica Palm dröjde sedan ända till i går med att tala öppet om varför hon vänt och känt sig tvingad att låta honom gå. 

Det gjorde hon i en debattartikel i Aftonbladet i går kväll där Palm gjorde klart varför hon känt sig tvingad att låta honom gå. Förklaringen var att Mustafa inte ska ha tagit tillräckligt tydligt avstånd från att bjuda in talare med extrema åsikter inom ramen för Islamiska förbundets verksamhet. Det finns inga ytterligare förklaringar, säger Veronica Palm i en intervju med Ekot idag.

– För mig kändes det viktigt eftersom även socialdemokratiska föreningar i Stockholm berörs av det här, så kändes det viktigt att prata med dem först innan jag berättade det offentligt Det var viktigt för den interna demokratin, säger Veronica Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista