Pernilla Schenell, hyresgäst i grannhus. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio
Hornstull

Restaurangbesökarna fotar mig med sina mobilen när jag står på balkongen

3:32 min

När den nya gallerian öppnades vid Hornstull stod det snart klart för Pernilla Schenell, som bor precis bredvid, att en ny restaurang med en terass för gästerna öppnats, bara några meter från hennes balkong.

Pernilla Schenell menar att restaurangens terrass har gjort ett stort intrång i hennes privatliv och restauranggästerna håller också med.

– Det är nog 25 meter dit bort. Många ställer sig och hänger på räcket och tittar runt. De reagerar och frågar om jag ska bo så här. Sen tar folk fram sina mobiler och tar kort på mig när jag står här.

Hur känns det?

– Det är jättehemskt. Jag vill inte vara här.

Enligt Thomas Hermansson, vd Bonnier fastigheter som äger byggnaden, säger att det hela ska åtgärdas och beklagar om Pernilla upplevt det som jobbigt.

– Det är beklagligt att höra. I nästa vecka kommer det att monteras ett insynsskydd så att det inte längre kommer att vara möjligt att se, åt något av hållet, säger Thomas Hermansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista