Nya juridiska turer om trängselskatt skapar osäkerhet hos Stockholms styrande politiker

De styrande politikerna i Stockholms stadshus är fortfarande inställda på att ett försök med trängselskatt ska genomföras i Stockholm, detta trots gårdagens besked om att försöket försenas ytterligare på grund av de senaste turerna om själva upphandlingen av tekniken till försöket.

Som Radio Stockholm rapporterade under tisdagen avbryter nu Vägverket alla förberedelser i väntan på en ny dom i kammarrätten. Försöket kan därmed inte inledas den 15 augusti som planerat, enligt Vägverket. Miljöpartiet och socialdemokraterna har dock inte gett upp hoppet om ett försök men båda partierna avvaktar nu vad kammarrätten kommer fram till.

- Säger kammarrätten att man måste göra om hela upphandlingen av tekniken till försöket med trängselskatt då blir det inget försök den här mandatperioden, säger Annika Billström till Radio Stockholm.

Bland styrande politiker är målsättningen fortfarande alltså att det ska genomföras ett försök, trots de senaste turerna. Samtidigt börjar många motståndare till trängselskatterna att redan nu ta ut segern.

- Jag tolkar det här som att planerna på trängselskatt nu är begravda för en tid framöver. Nu kan vi tack och lov ägna oss åt sådant som är konstruktivt för Stockholm och se till att vi får tillväxt och framtidstro igen, säger Peter Egardt, vd för stockholms handelskammare till Radio Stockholm.