Mikael Ahlström. Foto: Anders Hildemar Ohlson/Sveriges Radio
Botkyrka

Han köper bostäderna i Alby

"Blir inga lyxrenoveringar"
3:50 min

Mikael Ahlström är namnet på mannen som väcker heta känslor i Botkyrka. Han är nämligen den som kan ta över 1 300 hyresrätter i Alby.

Kommunen i Botkyrka vill sälja 1 300 allmännyttiga hyreslägenheter till en privat ägare, men planerna har rört upp känslorna på Albybor och mött högljudd kritik. "Riskkapitalism, kortsiktighet, lyxrenoveringar och snöd vinning" har varit ledorden.

Nyligen överlämnade nätverket "Alby är inte till salu" över 6 500 namn till kommunledningen med krav på folkomröstning med hopp om att stoppa lägenhetsförsäljningen på Albyberget.

Riskkapitalisten Mikael Ahlström vill genom sitt bolag "Mitt Alby" köpa lägenheterna på Albyberget. Och han låter sig inte skrämmas av motståndet.

– Det är klart att det är en uppförsbacke, men dom som klagar är oftast dom som är engagerade och vill väl. Vi får se om vi kan samarbeta i framtiden, jag hoppas det.

Mikael Ahlström poängterar samtidigt att det inte kommer att bli fråga om några dyra lyxrenoveringar, som många boende är rädda för. Han säger också att max tio procent av bostäderna kommer att ombildas till bostadsrätter.

Den 26 juni ska Botkyrka kommun fatta en beslut om bostadsförsäljningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".