Värmdö

Kommunstyrelsen i Värmdö får inte ansvarsfrihet

När kommunfullmäktige möttes i går kväll beslutades att inte bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet. Oppositionen anser att majoriteten mörkat kostnader kring projektet Värmdövallen.

När Värmdö kommun gick i borgen för bolaget Värmdövallens bygge av en ny sporthall blev det dyrare än beräknat. Kommunledningen har fått skarp kritik från kommunens revisorer för bristande underlag, och för att kommunen genom projektet tagit stora ekonomiska risker.

Revisorerna har inte heller kunnat följa ärendet då kommunen 2011 ursprungligen gick i borgen för 31 miljoner kronor, eftersom mycket kommunikation och beredning gjorts muntligt.  

När kommunfullmäktige sammanträdde i går kväll beslutades att inte bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet, med anledning av kritiken.

Oppositionsrådet Annika Andersson Ribbing (S) säger att de inte fanns något alternativ.
– Det finns för många oklarheter - det känns som att majoriteten försöker mörka och jag vill inte att de ska kunna krypa ur ansvaret, säger Annika Andersson Ribbing (S).

P4 Stockholm
 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".