1 av 3
Rutinerade festivalbesökarna Sara Lantz, Emmy Lantz och Clara Román. Foto: Otto Marand /Sveriges Radio.
2 av 3
Hultsfredbesökare från Festerås. Foto: Otto Marand /Sveriges Radio.
3 av 3
Regnkapporna köar in till festivalområdet. Foto: Otto Marand /Sveriges Radio.
SIGTUNA

Hultsfredsfestivalen öppnar portarna i Sigtuna

Ami Mörén, pressansvarig
3:10 min

Det ödsliga grönområdet i Sigtuna kommun har nu invaderats av partysugna festivalbesökare. Idag börjar Hultsfredsfestivalen — i Stoxa. Stämningen bland besökarna är på topp, trots regnet.

Ami Mörén, pressansvarig för Hultsfredsfestivalen, säger att det har varit fullt sjå sedan det blev klart att den anrika festivalen skulle flyttas till Stoxa i Sigtuna kommun. 

– Det har varit upp och ner så klart. Det blir ju lite som en helt ny festival logistiskt sett, men festivalkänslan är densamma som när vi hade den nere i Huldsfred.

– Men nu känns det bra, nu ska vi dra igång festen!

Den senaste tiden har Sveriges festivalbesökare fått trista besked. Arivafestivalen har lagts ner, Siestafestivalen har lagts ner, och nu senast Peace and Love i Borlänge.

– Alltså det är självklart tråkigt, nu har två av Sveriges äldsta festivaler tvingats lägga ner. Vi måste jobba lite hårdare på att få det bra och få besökarna att köpa biljetter.

Hittills är drygt 10 000 biljetter sålda, men det räcker inte för att få det att gå runt. Arrangörerna hoppas sälja ytterligare 4 000 biljetter i helgen.

Besökarna på Hultsfred har sammanlagt 100 konserter att välja bland i år. Några av artisterna är Arctic Monkeys, Band of Horses, Kings of Convenience, Hästpojken, Movitz och Shout Out Louds.

Ami Mörén har två personliga favoriter.

– Jag ser mest fram emot My Bloody Valantine, sen tror jag att Fat Boy Slim kommer bli otrolig.

Men du, det regnar. Vad säger du om vädret?

– Det hör ju lite till.

Otto Marand
otto.marand@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".