Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Bara bubbel på midsommar tycker vår expert. Bild: Antonio Borillo, Wikipedia Commons
Här får du tipsen på bästa bubblet

Bästa mousserande vinerna - här får du tipsen av vår expert.

Gunilla tipsar om bästa midsommar-bubblet
3:30 min

Visst går det att dricka mousserande till maten. Och till osten. Och till efterrätten. Det tycker Radio Stockholms vin- och matexpert Gunilla Hultgren Karell. Här tipsar hon om sina favoritsorter. Och sätter stor röd varningslapp på en flaska vars innehåll hon kort och gott sumerar: "Tror inte det".

Som drink

Prosecco Pizzolato (7870) Italien, 79 kronor

Anna de Codornìu Brut (7369) Spanien, 89 kronor

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) Frankrike, 109 kronor

Ferrari Brut (7721) Italien, 139 kronor

Delamotte Brut (7351) Frankrike, 285 kronor

Till mat

Pongrácz Brut (7628) Sydafrika, 109 kronor

André Clouet Grande Réserve (7686) Frankrike 259 kronor

Bollinger Special Cuvée Brut (7418) Frankrike, 395 kronor

Till bär

Asti Cinzano (7711) Italien, 69 kronor

Säkra champagnetips

Louis Roederer Brut Premier (7602) Frankrike, 379 kronor

Pol Roger Brut Réserve (7549) Frankrike, 380 kronor

Rosé

Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut (7687) Frankrike, 96 kronor

Rena rama rånet

Hatt et Söner Le Grand Pere (7594) Frankrike, 899kronor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".