Foto: Scanpix.
SPORT

Diskussionerna om ett vinter-OS i Stockholm fortsätter

"Det var en sån positiv energi"
0:56 min

Drömmen om ett vinter-OS i Stockholm lever vidare. Igår träffades representanter för ett stort antal idrottsförbund, inbjudna av Sveriges Olympiska Kommitté för att diskutera planerna på ett vinter-OS 2022 i Stockholm och Åre.

– De säger att det kommer att behövas många volontärer i samband med ett OS att vi kommer få många nya ledare. Vi kommer få ledare som är tränade att leda stora arrangemang. Folk kommer bli nyfikna på idrott, vi kommer hålla dörrarna öppna fram till OS. Det fanns mycket energi igår kväll, det känns jättekul. Men kom ihåg att det inte är bestämt om vi ska ansöka än, utan vi tittar närmre på förutsättningarna, säger SOKs ordförande Stefan Lindeberg.

Det finns dem som arbetar emot ett vinter-OS i Stockholm, vad säger dem?

– Erfarenheten säger att man är orolig för pengarna. Om vi tittar på det OS som ligger framför oss i Sotji har kostnaderna fullständigt rusat iväg. Vi känner precis samma oro, det går inte att ta fram ett OS-projekt om man inte kan visa att det är ekonomiskt ansvarsfullt och rimligt, säger SOKs ordförande Stefan Lindeberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".